Help, ik kan mijn camper nergens meer stallen!

Een camper geeft je de mobiliteit en vrijheid waar je als avontuurlijke reiziger naar op zoek bent. Niet voor niets worden campers steeds populairder, zowel onder liefhebbers van binnenland- als buitenlandvakanties. Tussen je vakanties door moet je hem ergens stallen. Daarvoor bestaan verschillende opties, waarvan het vaakst voor de overdekte stalling wordt gekozen. Maar nu er sinds de wereldwijde pandemie steeds meer vraag is naar die overdekte stallingen, wordt ook de kans steeds groter dat jij je camper er niet kwijt kunt. En dan?

 

Camper stallen Kun je je camper aan de openbare weg stallen?

Terwijl ze hun naam op een wachtlijst laten noteren, proberen camperbezitters een passend alternatief te bedenken. Velen overwegen, bij een gebrek aan eigen terrein, de camper voor de deur te stallen. Echter valt de parkeerplaats in de straat onder de openbare weg, wat inhoudt dat je je camper er niet zomaar langdurig mag stallen. Meestal wordt dit drie dagen en soms maximaal zeven dagen toegestaan. De richtlijnen daaromtrent zijn in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van je gemeente beschreven. Handhaving deelt boetes uit wanneer deze worden overschreden.

 

Buitenstallingen en weersinvloeden

Overweeg je je camper aan de openbare weg te stallen, dan krijg je bovendien met nog een belangrijk punt te maken: weersinvloeden. Behalve de boetes die de handhaving van de gemeente uitschrijft, zijn ook deze een groot risico. Dit geldt overigens voor alle vormen van stalling in de buitenlucht. Weersinvloeden als vocht zijn funest; het kan voor schimmel en rot zorgen en ook kitranden zijn erg gevoelig voor verwering. Zowel de zon als neerslag in combinatie met vrieskou kunnen behoorlijke schade veroorzaken. Zet je je camper op eigen terrein? Zorg dan altijd voor een speciale, ventilerende hoes.

 

Je camper stallen bij de boer

Het klinkt ontzettend romantisch, maar voor de meeste boeren is het aanbieden van een overdekte stalling een belangrijke bron van inkomsten geworden. Vaak ben je wel een stuk goedkoper uit dan bij een officiële overdekte camperstalling. Ook bij de boer staat je camper, weliswaar iets minder professioneel, droog. Weersinvloeden zullen dus geen vat krijgen op je voertuig. Vaak heb je ook de beschikking over stroom, zodat de accu’s kunnen worden bijgeladen. Het is belangrijk om met de boer goede afspraken over het brengen en het halen te maken.

 

Een garagebox voor campers

Het zal je niet verbazen dat ook het stallen van de camper bij de boer enorm populair is geworden. Ook hier is het steeds vaker zoeken naar een plek. Wil ook dit niet lukken, dan kun je een garagebox (met een hoge entree) overwegen. Zo kun je een bedrijfsruimte huren waar een camper in past, maar zijn er ook garageparken die speciaal op campers zijn gericht. Vaak zijn water en elektriciteit bij laatstgenoemde beschikbaar. Ook op deze manier houd je je camper veilig en droog en in de perfecte conditie voor je volgende reis.

 

Wil je je camper verkopen lees dan de mogelijkheden